maandag 20 februari 2012

In Jezus een nieuw mens!

Handelingen 7: 54-60
Stefanus werd gestenigd omdat hij geloofde in Jezus Christus de opgestane Heer, een grote menigte was het daar niet mee eens. Op het moment dat Stefanus wilde getuigen van Jezus Christus die aan de rechterhand van God was gooiden zij hem de stad uit en buiten de stad stenigden zij hem.

Bij deze steniging was een opmerkelijke toeschouwer, toen helemaal nog niet zo bekend waarschijnlijk, een jongeman die zo lijkt het niet heel erg opvallend aanwezig was. Bij deze jongeman, deze toeschouwer legden de getuigen hun mantels neer waarna ze Stefanus stenigden. Stefanus bezweek en stierf  als gevolg van de steniging en de jonge toeschouwer stemde in met de terechtstelling van Stefanus.

De jonge toeschouwer van de steniging van Stefanus was niemand minder dan Saulus, Saulus die we later zullen kennen als Paulus een trouwe dienstknecht van de Heer. Het is zo ongelofelijk wonderlijk om te zien hoe God in staat is mensen te veranderen, wanneer je kijkt naar Paulus voordat hij een ontmoeting had met de levende en opgestane Heer zie je een man die heel erg hard bezig is aanhangers van Jezus Christus te vervolgen en geweld aan te doen maar, op het moment dat hij een ontmoeting heeft met de opgestane en levende Heer verandert Hij, niet een klein beetje maar, hij wordt een compleet nieuw mens.

Ook vandaag de dag nog verschijnt de Here Jezus aan ons mensen, Hij wil ook nu nog steeds Zijn heerlijkheid tonen aan ons. Wat doen wij wanneer Jezus Zich toont aan ons? Laat jij Hem toe in je leven? Zijn wij bereid de nieuwe mens die we mogen zijn en worden in en door Jezus Christus, aan te trekken?  De bijbel, Gods woord leert ons dat we nieuwe mensen mogen en kunnen zijn wanneer we Jezus Christus hebben aangenomen als onze Heer en verlosser, in hoeverre ben je dan ook veranderd? Bij Saulus was het heel erg duidelijk te zien, is het bij ons ook te zien dat we veranderd zijn? Of gaan we nog een beetje door zoals voordat we Jezus toe lieten in ons leven?

Bijbelteksten: Efeziërs 4: 17 – 32,  Handelingen 7:  54 – 60,  2 Korintiërs 5: 17,  kolossenzen 3: 10, Efeziërs 2: 8 – 10, Romeinen 12: 1 – 21. ( geen bijbel?? www.biblija.net )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten