donderdag 6 december 2012

Bloed, zweet en tranen


Want alzo lief heeft God de wereld gehad dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft! (Johannes 3: 16)

In deze blog wil ik graag kijken naar het eerste gedeelte van dit vers uit johannes.  Het tweede gedeelte dat vertelt dat wie in Hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft is een prachtige belofte van God aan ons, alleen het eerste gedeelte waarin staat dat God de wereld zo lief heef gehad dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft vertelt ons ontzettend veel over hoe groot de liefde van God voor jou en mij wel niet is.

Dit vers uit Johannes wordt vaak gebruikt gezien vanuit het belang van de mens,  de nadruk ligt veelal op het feit dat het een geweldig cadeau is van God voor ons mensen. En natuurlijk is dat ook waar en daar wil zeer zeker niets aan afdoen in deze blog, het is alleen zo dat de focus vaak ligt op ons mensen. Ja God schenkt ons genade in en door Zijn Zoon Christus Jezus dat is duidelijk, maar beseffen we ons wel goed genoeg wat dat eerste stukje van het vers uit Johannes 3 ons vertelt?


Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft…….. God  is zover gegaan in Zijn liefde voor Zijn schepselen (wij mensen) dat Hij Zijn eniggeboren Zoon die vanaf het begin  der wereld bij Hem is geweest (Johannes 1) overgegeven heeft aan de wereld om voor ons de prijs te betalen van de straf die wij, die jij en ik hadden verdiend te betalen! God  had en heeft zoveel liefde voor ons dat Hij het niet kon aanzien dat wij zover van Hem verwijderd waren dat er zelfs geen weg meer terug naar Hem leek. Wij mensen waren verloren, er was geen hoop meer en we waren ten dode opgeschreven.
In alle liefde die God voor Zijn schepselen had kon Hij het niet over Zijn hart verkrijgen om ons verloren te laten gaan, ondanks alle ongehoorzaamheid en alle pijn die we onze Schepper hadden toegebracht. God wist echter dat wij mensen niet in staat zouden zijn om onze schuld in te lossen, simpelweg omdat wij daar niet toe in staat zijn, God gaf ons Jezus Christus die de prijs heeft betaald, Hij heeft de schuld ingelost door te sterven aan het kruis voor onze zonden onze ongehoorzaamheid.

Stel je dat eens voor……. Zoveel liefde voor jou, zoveel liefde voor wat Hij gemaakt heeft dat Hij zelfs bereid is geweest om de straf die wij hadden verdiend van ons over te nemen en in onze plaats de straf op Zich te nemen in en door Christus Jezus!

Gods  liefde voor ons heeft veel gekost, letterlijk bloed, zweet en tranen. Christus Jezus heeft  ons weer hoop gegeven, heeft ons weer de mogelijkheid gegeven om de weg naar God weer te bewandelen. Laten wij ons wel dagelijks in dankbaarheid beseffen wat Hem dat  heeft gekost, bloed, zweet en tranen alleen de dood, het bloed van Zijn eigen Zoon kon ons vrij maken, kon ons hoop terug geven!

Christus Jezus is deze moeilijke weg ook gegaan voor jou, ook voor jou is Hij gestorven aan het kruis, heeft Zijn bloed vergoten om ook jou witter te wassen dan sneeuw.  Niet alleen heeft de Heer deze pijn geleden voor jou ook is Hij in de kracht Gods weer opgestaan uit de dood en leeft tot in eeuwigheid en ook jij mag op staan uit de dood en leven met Hem tot in eeuwigheid!

1 opmerking:

  1. Hallo John, op dit stukje heb ik niets te zeggen. Eigenlijk maar één woord, AMEN.
    Liefs, Esther.

    BeantwoordenVerwijderen