vrijdag 22 februari 2013

Christenvervolging


Volgelingen van Christus worden al vanaf het begin af aan vervolgt, vrijwel gelijk werd er geprobeerd de volgelingen van Christus het zwijgen op te leggen. Paulus is een bekend voorbeeld van de vervolging van de gemeente van God, hij was in het begin een belangrijk man aan de kant van de vervolgers en later, nadat hij zich bekeerd had en zelf een volgeling van Jezus werd, ondervond hij de vervolging van de gemeente persoonlijk en belande hij meermalen in de gevangenis omdat hij een volgeling van Jezus Christus was.

Door de eeuwen heen is de vervolging van christenen gewoon doorgegaan, tot op de dag van vandaag worden volgelingen van Jezus Christus vervolgd, soms tot de dood erop volgt. Vele volgelingen van Christus moeten elke dag voorzichtig zijn en continu over hun schouders kijken omdat er dagelijks gevaar is dat zij opgepakt en of mishandeld worden.


Open Doors is een organisatie die zich inzet voor de vervolgde christen, zij proberen op vele manieren de vervolgde christen te ondersteunen. Zo is er natuurlijk het gebed en het contact met de buitenwereld (voor vele vervolgde christenen ook heel moeilijk) maar, ook proberen zij vervolgde christenen te voorzien van bijbels en andere praktische zaken. Ook zetten zij zich in door onder andere de vervolging van christenen openbaar te maken en zover het kan te vechten voor de rechten van de vervolgde christen.

Christenvervolging is voor vele mensen in de westerse wereld een ver van hun bed show maar voor veel christenen elders op de wereld een dagelijkse nare werkelijkheid, zij worden vervolgd omdat zij geloven in de Zoon van God, Jezus Christus!

Laten we niet vergeten dat ook zij die vervolgd worden onze broeders en zusters in de Heer zijn en voor hen blijven bidden, daarnaast kunnen we van hen ook leren, leren onze hele leven in dienst van Christus de Zoon van God te stellen.

Voor meer informatie neem eens een kijkje op de site van Open doors, hier vind je veel informatie over de vervolgde kerk en ook persoonlijke verhalen van broeders en zusters  die vervolgd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten