woensdag 16 januari 2013

Er is maar 1 God!


Waarom is het toch zo moeilijk voor mensen om het geloof simpel te houden? Ik zie net op tv bij Joris Showroom een mevrouw die helemaal geobsedeerd is van stroom en geeft ter loops even aan dat ze een opdracht van God heeft gekregen om iedereen te waarschuwen dat ze geen geaard voedsel meer mogen eten want dat zal over een jaar of twaalf gevaarlijk zijn. Dit alles had te maken met een of andere code die Jezus in het geheim zou hebben achter gelaten. Nu wil ik niet dieper in gaan op dit specifieke geval maar, terwijl ik zo naar dit specifieke geval keek en zag hoe overtuigd ze was van haar geloof begon ik mij een beetje zorgen te maken, want het is niet alleen dit specifieke geval maar nog veel meer gevallen waar valse Christussen verkondigt worden.

Nu ben ik niet van plan om hier een hele blog te gaan schrijven over mensen en groeperingen die valse Christussen verkondigen maar, ik wil graag de focus leggen op het ware evangelie, op de enige ware God en Zijn Zoon Jezus Christus.

Er is maar 1 God en het is God geweest die de aarde en de hemel geschapen heeft, God heeft de mens geschapen en het is de mens geweest die ongehoorzaam was en van die ene vrucht at waar zij niet van mochten eten. Zonde was in de wereld gekomen en zorgde voor een kloof tussen God en de mens, niet langer was er dat rechtstreekse contact tussen de mens en zijn Maker, God.


God echter kon Zijn creatie niet los laten, Hij kon het niet over Zijn hart verkrijgen om de mens aan zijn lot over te laten  en daarom stuurde God Zijn Zoon, Jezus Christus. Jezus kwam om verzoening te brengen voor onze zonden, Hij kwam om de prijs te betalen die betaalt moest worden voor onze zonden, Jezus Christus Zoon van God kwam om te sterven voor onze zonden! ( Want alzo lief heeft God de wereld gehad dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft! Joh. 3:16)
Jezus Christus stierf aan het kruishout, werd in doeken gewikkeld en in een graf gelegd, Hij, Christus Jezus heeft de pijn van dood en verderf ondergaan voor jou en mij!

Maar das nog niet alles  Christus Jezus heeft de dood overwonnen, Hij is opgestaan in de kracht van God en Hij leeft! (Wij zijn dan met Hem begraven door de doop in de dood, opdat, gelijk Christus uit de doden opgewekt is door de majesteit des Vaders, zo ook wij in nieuwheid des levens zouden wandelen. Rom. 6: 4)
Christus heeft de prijs betaald en Hij heeft de dood overwonnen , dit heeft Hij gedaan uit liefde voor de mens, God heeft Zijn Zoon gezonden uit liefde voor Zijn creatie omdat Hij de mens een kans wilde bieden terug te keren naar Hem! ( Jezus zeide: Ik ben de weg, de waarheid en het leven en niemand komt tot de Vader dan door mij! Joh.14:6)

Het gaat er dus om dat we onze eigen trots opzij zetten en aanvaarden dat we het niet zelf kunnen maar dat we de Zoon van God nodig zijn om terug te keren naar de Schepper, naar de Alpha en de Omega de enige echte God die wel degelijk een Zoon heeft.

Weiger je dit te geloven? Prima, iedereen heeft daarin een eigen keuze. Het zou fantastisch zijn wanneer je wel zou geloven dat God dit allemaal voor jou heeft gedaan maar, het is je goed recht het niet te geloven. Maar, ga niet tornen aan het evangelie, ga het niet zo vormen dat het meer naar jou smaak is of dat het jou meer past.

Veel mensen hebben dat wel gedaan, zij hebben het evangelie gekneed en gevormd zodat zij zich er beter bij voelden en zodat zij zichzelf ook niet geheel hoefden over te geven aan de genade van God. Velen verkondigen een God en een Christus die het in feite niet zijn, hoe verwarrend het ook mag klinken, het helaas maar al te waar. Blijf waakzaam hou je ogen en oren goed open! Er is maar 1 God en dat is de God van Abraham, Izaak en Jackob, dat is de God die aarde en hemel geschapen heeft, de God die Zijn Zoon gezonden heeft opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft!

3 opmerkingen:

  1. Wij zagen deze mevrouw ook afgelopen dinsdag.
    Triest om te zien dat iemand zo overtuigd is van zó'n roeping.
    Triest voor ons(als christenen) dat zij iets doet waar velen iets van kunnen leren: ze geeft haar hele leven voor haar roeping, zelfs haar familie laat ze ervoor achter en ze heeft een enorme liefde voor alle mensen om haar heen....
    Ik hoop dat de ware God haar hart mag aanraken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dieneke, het is inderdaad triest en je hebt gelijk dat het zeer zeker triest is dat wij als christenen moeten constateren dat we iets van deze dame kunnen leren, en wel het helemaal gaan voor je roeping. Wij gaan vaak nogal half om half met onze overtuiging/roeping om en ja dat deed zij wel anders inderdaad.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo John, het is waar wat je schrijft, Gods wegen worden door velen gekneed zodat het beter in hun straatje past. De Bijbel is daar heel duidelijk in. Het gaat om Gods liefde voor de mens, door zijn eniggeboren Zoon, Jezus Christus, te geven. De bekende tekst in Johannes 3 : 16. Dat alleen is het evangelie.
    En over valse Christussen, daar worden wij steeds weer voor gewaarschuwd in de Bijbel. Maar griezelig is het wel. Laten wij maar ons vasthouden aan de enige echte Jezus Christus, onze Rots, die nooit wankeld. Wij gaan steeds verder naar de tijd van het einde.

    John, Gods Zegen, en liefs, van mij, Esther.

    BeantwoordenVerwijderen