dinsdag 16 oktober 2012

Kinderen van God vs De wereld


Kinderen van God leven wel in deze wereld maar, hun wandel is in de hemelen, zoals het zo mooi staat in de staten vertaling. (Filippenzen 3: 20) Een kind van God leeft nog wel in deze wereld maar behoort deze wereld niet toe, ondanks dat een kind van God niet toe behoort aan deze wereld leeft hij/zij er toch in en heeft dus dagelijks te maken met de levensstijl van deze wereld.

Elke dag moeten er keuzes gemaakt worden die voor de wereld vreemd zijn, keuzes die de wereld niet begrijpt, keuzes waar de wereld in veel gevallen ook geen enkel begrip voor heeft.  Kinderen van God worden met grote regelmaat gezien als niet van deze wereld en in zekere zin zijn zij dat ook niet, hun wandel is in de hemelen, zij behoren toe aan God!

Voor de wereld is alles anders, de wereld neemt het met veel dingen niet zo nauw en de wereld houdt er hele andere ideeën en gebruiken op na, ideeën en gebruiken die niet passen bij hen die hun wandel in de hemelen  hebben.  De wereld heeft haar wandel niet in de hemelen, zij bewandelt haar eigen pad.

Kinderen van God en de wereld botsen nog al eens met elkaar, de wereld en kinderen van God kunnen heel vaak niet met elkaar door 1 deur. Beiden bewandelen zij een ander pad, de wereld bewandelt een groot breed pad en kinderen van God bewandelen een smal en recht pad. De wereld heeft geen zicht op hun eindpunt de kinderen van God daarentegen weten maar al te goed waar zij heen wandelen!  Een kind van God weet dat hij/zij  zicht heeft op een mooie toekomst, een toekomst bij hun Heer en Heiland, een toekomst in de eeuwigheid in nabijheid van God en Christus Jezus waarin het alles mogelijk is geworden.


God de Vader heeft “de wereld” lief, God ziet echter ook dat “de wereld” verloren gaat wanneer zij blijft wandelen op de weg die zij ingeslagen is. God kon echter niet aanzien dat “de wereld” verloren zou gaan door de foute keuzes die “de wereld” had  gemaakt, zonden  en het wandelen op een weg zonder hun God en Schepper had “de wereld” op een doodlopend spoor gebracht. God heeft “de wereld” een kans geboden om weer op de weg te komen waar zij samen met  God hun schepper kunnen wandelen, God  gaf “de wereld” Jezus Christus een ieder die in Hem gelooft gaat niet verloren maar ontvangt eeuwig leven! (Johannes 3:16) 

1 opmerking:

  1. Ik denk dat deze website je wel zal interesseren:
    http://www.real-life.nl

    BeantwoordenVerwijderen