woensdag 13 juni 2012

Waarom stierf Jezus?


Nu kan ik een heel uitgebreide blog gaan schrijven waarin ik probeer antwoord te geven op de vraag die in de titel van deze log gesteld word maar, de het lijkt mij beter om gewoon een aantal teksten uit de bijbel te delen met jullie waarin het antwoord op deze vraag duidelijk naar voren komt. Jezus is gekomen en gestorven om genade en rechtvaardigheid te geven aan ons. Hij is gekomen om de weg vrij te maken naar God de Vader, een weg die voorheen gesloten was voor ons door de zonde. Hieronder enkele teksten uit het Woord van God die hier meer over vertellen, te beginnen met een van de bekendste, Johannes 3:16 .

Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.


Romeinen 5: 1-11 ( zie ook vervolg van Romeinen 5 door op vervolg link te klikken)

Wij  dan, gerechtvaardigd uit het geloof, hebben vrede bij God door onze Heere Jezus Christus.
Door Hem hebben wij ook de toegang verkregen door het geloof tot deze genade waarin wij  staan, en wij roemen in de hoop op de heerlijkheid van God.
En dat niet alleen, maar wij roemen ook in de verdrukkingen, omdat wij weten dat de verdrukking volharding teweegbrengt,
en de volharding ondervinding en de ondervinding hoop.
En de hoop beschaamt niet, omdat de liefde van God in onze harten uitgestort is door de Heilige Geest, Die ons gegeven is.
Want toen wij nog krachteloos waren, is Christus op de bestemde tijd voor goddelozen gestorven.
Want bij hoge uitzondering zal iemand voor een rechtvaardige sterven; hoogstens immers heeft iemand de moed om voor de goede mens te sterven.
God echter bevestigt Zijn liefde voor ons daarin dat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren.
Veel meer dan zullen wij, nu wij gerechtvaardigd zijn door Zijn bloed, door Hem behouden worden van de toorn.
10 Want als wij, toen wij vijanden waren, met God verzoend zijn door de dood van Zijn Zoon, hoeveel te meer zullen wij behouden worden door Zijn leven, omdat wij verzoend zijn.
11 En dit niet alleen, maar wij roemen ook in God, door onze Heere Jezus Christus, door Wie wij nu de verzoening ontvangen hebben. ( klik HIER voor Romeinen 5)
 
1 Petrus 3: 13-22
 
13 En wie is het die u kwaad zal doen, als u navolgers bent van het goede?
14  Maar als u ook zou moeten lijden vanwege de gerechtigheid, dan bent u zalig. En wees niet bevreesd zoals zij bevreesd zijn, laat u niet in verwarring brengen,
15  maar heilig God, de Heere, in uw hart; en wees altijd bereid tot verantwoording aan ieder die u rekenschap vraagt van de hoop die in u is, met zachtmoedigheid en eerbied.
16 En heb een goed geweten, opdat in datgene waarin zij kwaad van u spreken als van kwaaddoeners, zij beschaamd gemaakt worden die uw goede levenswandel in Christus belasteren.
17 Want het is beter te lijden – als God dat wil – terwijl u goeddoet dan terwijl u kwaad doet.
18  Want ook Christus heeft eenmaal voor de zonden geleden, Hij, Die rechtvaardig was, voor onrechtvaardigen, opdat Hij ons tot God zou brengen. Hij is wel ter dood gebracht in het vlees, maar levend gemaakt door de Geest,
19 door Wie Hij ook, toen Hij heenging, aan de geesten in de gevangenis gepredikt heeft,
20   namelijk aan hen die voorheen ongehoorzaam waren, toen God in Zijn geduld nog eenmaal wachtte in de dagen van Noach, terwijl de ark gebouwd werd, waarin weinige – dat is acht – mensenbehouden werden door het water heen.
21  Het tegenbeeld daarvan, de doop, behoudt nu ook ons. Maar niet als een verwijderen van het vuil van het lichaam, maar als vraag aan God van een goed geweten, door de opstanding van Jezus Christus,
22  Die aan de rechterhand van God is, opgevaren naar de hemel, terwijl de engelen, machten en krachten Hem onderworpen zijn. 
 
Efeziers 2: 13 

13 Maar nu, in Christus Jezus, bent u, die voorheen veraf was, door het bloed van Christus dichtbij gekomen. 
 
Jezus is gekomen om vergeving van zonde te brengen, Hij is gekomen en heeft de straf gedragen die wij als mens verdiend hadden. In Jezus Christus mogen en kunnen wij tot God de Vader komen in vrijheid en in Jezus kunnen wij rechtvaardig verschijnen voor onze Heer, onze God en Vader!
 
Deze teksten zijn allen uit de Herziene Statenvertaling,  Bron: www.biblija.net 
 
Groetjes en Gods zegen,
 

3 opmerkingen:

  1. Geweldige mooie teksten John. Ik ken ze, maar als ik ze weer bij jou zo lees, komt dat gevoel van saamhoorigheid naar boven. Dat stukje éénheid.
    Het is zo iets groots, wat de Here Jezus heeft gedaan voor ons, voor ieder mens.
    Ook voor alle mensen voor Jezus tijd. Zelfs voor de mensen die omkwamen met de zondvloed. 1Petrus 3: 18-20. Wat diep en groot, Jezus stierf voor ieder mens, niet één uitgezonderd. En God vraagt alleen, geloof in mijn Zoon, om niet onder het oordeel te vallen. De bekende tekst van Johannes 3:16.
    Jezus Christus, gestorven en weer opgestaan, is de enigste redding. Geloof in Hem, meer wordt er door God niet gevraagd.

    John, geweldig, wat een boodschap.

    Voor jou veel Zegeningen en Liefde van onze Heer, en liefs van mij, Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. HEEL DUIDELIJK.
    Ik was vanavond hier juist mee bezig en teksten aan t zoeken met de vraag:
    Waarom stierf Jezus en was Zijn offerdood voldoende.

    MJ

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sorry, met bovenstaande reactie kon ik niet via google account, dus anoniem gedaan.
    Nog n keer proberen.

    BeantwoordenVerwijderen