dinsdag 7 mei 2013

Syrische kerken verenigen zich op 11 mei in gebed


Ermelo - Kerken in Syrië hebben zaterdag 11 mei uitgeroepen tot een dag van gebed en vasten voor hun land. Christenen van vrijwel alle denominaties doen mee aan de speciale gebedsdag. Syrische christenen roepen ook de kerk wereldwijd op om mee te bidden. Open Doors, een organisatie die wereldwijd vervolgde christenen steunt, vraagt Nederlandse en Belgische christenen mee te bidden. Open Doors sluit aan bij de gebedsdag met een speciale bijeenkomst waarbij een rechtstreekse verbinding wordt gelegd met kerken in Damascus en Aleppo.

De ramp die zich voltrekt in Syrië wordt met de dag groter. Meer en meer mensen slaan op de vlucht. In een oproep voor de speciale gebedsdag laten Syrische christenen weten dat de situatie steeds hopelozer wordt. Maar, voegen ze er aan toe: “Te midden van geweld en vervolging proberen onze broeders en zusters hun ogen gericht te houden op de Heer en zoeken ze Zijn aangezicht. Zelfs in pijn, lijden en dood gebruikt God de kerk om Zijn plan te volvoeren”.


Open Doors heeft nauw contact met kerken in Syrië en ondersteunt in samenwerking met hen in Syrië maandelijks meer dan 3.000 gezinnen in Syrië met noodhulppakketten, bestaande uit onder meer voedsel en medicijnen. “Via ons netwerk in Syrië ontvingen we de oproep om aan deze dag mee te doen. We hopen dat zoveel mogelijk mensen gehoor willen geven aan deze oproep door op zaterdag 11 mei mee te bidden voor Syrië. Dat kan gewoon thuis, of door naar de gebedsbijeenkomst te komen. 

We vinden het bijzonder om op deze manier bij christenen in Syrië betrokken te zijn”, zegt Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling. “Ook roepen we kerken op om tijdens de kerkdiensten op zondag 12 mei te bidden voor Syrië.”

Tijdens een speciale gebedsbijeenkomst in de omgeving van Ermelo (exacte locatie wordt nog bekendgemaakt) wordt zaterdag via internet en telefoon een rechtstreekse verbinding gelegd met Syrië. In Aleppo sluit Open Doors via deze verbinding aan bij een gebedsbijeenkomst ter plaatse.

Ook wordt contact gelegd met een kerk in Damascus en met een medewerker die op zaterdag 11 mei in het grensgebied met Syrië is om hulpprojecten te bezoeken. Wie in Ermelo mee wil bidden, dient zich aan te melden via de website www.opendoors.nl/actie. De bijeenkomst duurt van 15.00 tot 17.30 uur. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Ook roept Open Doors op via social media de gebedsdag voor Syrië te volgen. De meest actuele gebedspunten en updates van de samenkomsten in Syrië worden verspreid via facebook (www.facebook.com/opendoorsnl) of Twitter (@opendoorsnl).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten