maandag 21 januari 2013

"Ben er klaar mee"


Mocht je deze blog vaker lezen dan weet je dat ik geloof in Chirstus Jezus de Zoon van God en dat Hij gekomen is en gestorven is voor de zonden die onder andere ik heb begaan. Hij is gestorven  en heeft op die manier de prijs betaald  die jij en ik hadden verdiend. De Heer is in de heerlijkheid van God opgestaan uit de dood en hij leeft, nadat Hij de prijs betaald had door te sterven aan het hout heeft Hij door op te staan uit de dood de dood overwonnen en satan verslaan.
Das in het kort wat ik geloof en nog velen met mij, en voor de duidelijkheid het is niet exclusief voor  christenen maar het is voor een ieder die het geloven wil; Want alzo lief heeft God de wereld gehad dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft. (Joh. 3: 16)

En geloof het of niet toch ben ik er soms helemaal klaar mee, klaar met het christelijke ‘gedoe’ en zou ik het allemaal zo aan de kant willen zetten. Dat aan de kant zetten is echter niet mogelijk, want het is voor mij geen optie om Christus Jezus te ontkennen, Hij is mijn Heer en Heiland, mijn Zaligmaker en Verlosser, zonder Hem geen hoop, geen toekomst meer! Dus het geloof aan de kant zetten das geen optie, het geloof in God en in Zijn Zoon Christus Jezus is voor mij een zeker weten, dus geen twijfelachtig sprookje.

woensdag 16 januari 2013

Er is maar 1 God!


Waarom is het toch zo moeilijk voor mensen om het geloof simpel te houden? Ik zie net op tv bij Joris Showroom een mevrouw die helemaal geobsedeerd is van stroom en geeft ter loops even aan dat ze een opdracht van God heeft gekregen om iedereen te waarschuwen dat ze geen geaard voedsel meer mogen eten want dat zal over een jaar of twaalf gevaarlijk zijn. Dit alles had te maken met een of andere code die Jezus in het geheim zou hebben achter gelaten. Nu wil ik niet dieper in gaan op dit specifieke geval maar, terwijl ik zo naar dit specifieke geval keek en zag hoe overtuigd ze was van haar geloof begon ik mij een beetje zorgen te maken, want het is niet alleen dit specifieke geval maar nog veel meer gevallen waar valse Christussen verkondigt worden.

Nu ben ik niet van plan om hier een hele blog te gaan schrijven over mensen en groeperingen die valse Christussen verkondigen maar, ik wil graag de focus leggen op het ware evangelie, op de enige ware God en Zijn Zoon Jezus Christus.

Er is maar 1 God en het is God geweest die de aarde en de hemel geschapen heeft, God heeft de mens geschapen en het is de mens geweest die ongehoorzaam was en van die ene vrucht at waar zij niet van mochten eten. Zonde was in de wereld gekomen en zorgde voor een kloof tussen God en de mens, niet langer was er dat rechtstreekse contact tussen de mens en zijn Maker, God.